Μπαράζ πυρκαγιών στη Λέσβο την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου


 Δύσκολη ημέρα η Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στο νησί αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε διάστημα λίγων μόνο ωρών. 

Αρχικά, μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πηγή, οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας ειδοποιήθηκαν για μια νέα φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αριανά στη Καλλονή. Εκεί, οι φλόγες ξεπήδησαν από ξερά χόρτα που βρίσκονταν περιμετρικά του δρόμου, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στην γύρω περιοχή. Η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και πολύ αποτελεσματική, γεγονός που συνέβαλε στο να αποφευχθούν σοβαρές ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεύτερη κλήση από έναν πολίτη, ο οποίος ανέφερε πως υπήρχε μια ανησυχητική οσμή καπνού που προερχόταν από ένα παλαιό κλειστό καφενείο στην περιοχή της Ευρειακής στη Γέρα. Όπως φάνηκε, η κατάσταση χρειάζονταν γρήγορη αντίδραση και οι πυροσβέστες της Λάρσου έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι στιγμής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν εντοπίσει κάποια εστία φωτιάς, αλλά η προσοχή τους παραμένει στραμμένη στο περιστατικό για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το κοινό στην περιοχή.