Επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης 2 ατόμων από δύσβατη περιοχή στη Λέσβο


Την Κυριακή το πρωί , η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης δέχθηκε ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων αλλοδαπών σε ένα δύσβατο σημείο κοντά στην περιοχή που είναι γνωστή ως ''ΤΣΙΛΙΑ''. Ενα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΛΣ) μετέβη γρήγορα στο σημείο για να διερευνήσει την κατάσταση.

Εκεί, οι λιμενικοί εντόπισαν δύο αλλοδαπούς, συγκεκριμένα μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στη βραχώδη περιοχή ¨ΟΡΟΣ¨. Στη συνέχεια, αφού κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν με ασφάλεια, τους μετέφεραν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στο λιμάνι, τους περίμενε ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Μετά την ολοκλήρωση της περίθαλψης, οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) προκειμένου να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Καρά Τεπέ της Λέσβου. Επιπλέον, προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.