Εντοπισμός 24 αλλοδαπών και σύλληψη διακινητή στη Χίο

 

Τις  πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -  που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβάτες, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ανατολικές ακτές της Χίου. Το σκάφος του Λιμενικού χρησιμοποίησε φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν ανταποκρίθηκε. 

Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχύπλοου πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί το ταχύπλοο με το σκάφος του Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα του Λιμενικού προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή περιοχή. Μετά από αυτό, το ταχύπλοο προσέγγισε την παραλία “ΓΛΑΡΩΝ”, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες και απομακρύνθηκαν. 

Κατά τη διάρκεια χερσαίων ερευνών στην περιοχή, εντοπίστηκε από το γραφείο Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου, ενώ με τη βοήθεια στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου βρέθηκαν επιπλέον είκοσι τέσσερις αλλοδαποί (11 άντρες, 5 γυναίκες και 8 ανήλικα). 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, το οποίο διεξάγει την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) ως διακινητής των υπολοίπων, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.