Μεγάλα προβλήματα στα ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΛΕΣΒΟΥ λόγω της λειψυδρίας ! Καμπανάκι για την δημόσια υγεία


Μεγάλα προβλήματα έλλειψης νερού λόγω της λειψυδρίας εντοπίζονται σε ενα απο τα μεγάλα χωριά του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στα Βασιλικά οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι εχουν έρθει αντιμέτωποι με την λειψυδρία, που εχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. 

Συγκεκριμένα οι πηγές που τροφοδοτούν με νερό το γραφικό παραδοσιακό χωριό που ξεπερνά τους 1000 κατοίκους αυτό το καλοκαίρι, δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες πλήρωσης τους με βυτιοφόρα οχήματα. Δυστυχώς το νερό είναι λιγοστό με αποτέλεσμα μεγάλες διακοπές νερού που διαρκούν και ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ, προκαλώντας  προβλήματα και κινδύνους για την δημόσια υγεία. Δεν υπάρχει νερό ούτε για βασικά ζητήματα υγιεινής ! (Τουαλέτα - Ντους - Πλύσιμο ) !

Οι προσπάθειες των κατοίκων  να βρουν λύσεις τους οδηγούν στο να κουβαλούν κουβάδες και μπιτόνια νερό  απο διάφορα σημεία του νησιού, και να αγοράζουν καθημερινά εμφιαλωμένα νερά !

Οι αρμόδιοι φορείς που επικοινωνήσαμε μαζί τους, μας ανέφεραν πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποστείλουν Γεωλόγο στη περιοχή των Βασιλικών για την μελέτη γεώτρησης, που ειναι άγνωστο το πότε θα υλοποιηθεί !