Μιλένα Κοντού & Ευαγγελία Αναστασιάδου Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία


Η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Μιλένα Κοντού διατήρησαν τον τίτλο τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 της κωπηλασίας, αναδεικνύοντας νικήτριες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.


Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Τορόντο του Καναδά και περιλαμβάνει κατηγορίες που δεν είναι Ολυμπιακές, καθώς και τις ηλικιακές κατηγορίες Κ23 και Κ20, οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στην Κ23. Ολοκλήρωσαν τον τελικό σε χρόνο 6:44.63, με τις Ιταλίδες Έλενα Σάλι και Αλίς Ραμέλα να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 6:52.47, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στο γαλλικό δίδυμο Ελέα Κλουτιέ και Ροζέ Γκαλέν, που τερμάτισε σε 6:57.64.


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συγχαίρει για μια ακόμη φορά την Μυτιληνια Ολυμπιονίκη Μηλένα Κοντού για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά μαζί με την συναθλητριά της Ευαγγελία Αναστασιαδου. 

Η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο είναι περήφανοι για το χρυσό κορίτσι της κωπηλασίας και η Περιφέρεια θα την υποδεχτεί όπως της αρμόζει στις 9 Σεπτεμβρίου.