ΛΕΣΒΟΣ - Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κατά την ερχομενη εβδομάδα αναμένονται σχετικά δυνατοί άνεμοι που σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης έχουν λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα και μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν τεθεί σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται περισσότερες μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, καθώς επίσης διάφορες διοργανώσεις εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Η προσοχή όλων  να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης που έχουν οριστεί για την αποφυγή οποιασδήποτε εκδήλωσης πυρκαγιάς. Είναι ουσιαστικό να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και τις περιουσίες μας από αυτή τη σοβαρή απειλή.