Δηλώσεις Δημάρχων Χριστόφα & Βέρρου για το Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο της Μηλένας Κοντού και Ζωής Φίτσιου

 


Η Μυτιληνιά Μηλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου, με την πρώτη τους συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο κωπηλάτριες αντιμετώπισαν την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους. Η Μηλένα Κοντού, μόλις 20 ετών, διεκδίκησε με πάθος ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στον τελικό, καταφέρνοντας να κερδίσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο μαζί με την Ζωή Φίτσιου. Όλη η Λέσβος είναι περήφανη για το επίτευγμα της νεαρής Μυτιληνιάς κωπηλάτριας.

Με μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 500 μέτρα της κούρσας, το ελληνικό πλήρωμα μπήκε στη μάχη για το μετάλλιο, πλησιάζοντας μάλιστα και το ασημένιο. Τελικά, με χρόνο 6:49.28 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Την πρώτη θέση και το χρυσό πήραν οι Έμιλι Κρεγκ/Ίμοτζεν Γκραντ (Μ. Βρετανία) με χρόνο 6:47.06 και το αργυρό μετάλλιο οι Τζιανίνα φαν Χρόνινγκεν/Ιονέλα Κόζμιουκ (Ρουμανία) με χρόνο 6:48.78.


Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για το Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο της Μηλένας Κοντού και της Ζωής Φίτσιου

«Το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο της Μυτιληνιάς αθλήτριας του ΝΟΜ Μηλένας Κοντού και της συναθλήτριάς της Ζωής Φίτσιου μας γεμίζει περηφάνια.

Μηλένα, Ζωή φέρετε το «γλυκό» βάρος της ευθύνης του να αποτελείτε πρότυπο για κάθε παιδί που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Είστε όμως ήδη εδώ και καιρό πρότυπο και για όλους εμάς.

Είστε η απόδειξη, πως ακόμη και ο φαινομενικά πιο δύσκολος στόχος, με ένα βήμα τη φορά, με προσήλωση, επιμονή και δουλειά μπορεί να επιτευχθεί.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εσάς, στις οικογένειές σας, στους προπονητές σας και σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά σας.

Ευχόμαστε να είστε γερές και είμαστε βέβαιοι πως θα γνωρίσετε και άλλες επιτυχίες!»


Το Μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου αναφέρει:

"Ένα ιστορικό επίτευγμα, ένα μοναδικό αίσθημα υπερηφάνειας και ένα βροντερό «παρών» του λεσβιακού αθλητισμού, στο κορυφαίο μάλιστα επίπεδο, μας κάνει ξανά να αισιοδοξούμε πως όταν θέλουμε, επιμένουμε και προσπαθούμε κόντρα σε κάθε λογής αντιξοότητες, μπορούμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό προς τα έξω και να ανέβουμε σε βάθρα.

Όλα αυτά τα φέρνουμε έντονα στο μυαλό μας, χάρη σε ένα δικό μας νέο κορίτσι, τη Μηλένα Κοντού που είναι εδώ και λίγη ώρα Ολυμπιονίκης μαζί με τη συναθλήτριά της  Ζωή Φίτσιου. Και μας δεσμεύουν ακόμα περισσότερο, ειδικά εμάς τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, να προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες και υποδομές για τον αθλητισμό του τόπου μας που διαχρονικά μας χαρίζει τεράστιες επιτυχίες!

Μπράβο Μηλένα! Μπράβο Ζωή!"