Μεγάλο το πρόβλημα της λυψυδριας στα Βασιλικά. Συνδρομή υδροφόρων για την πλήρωση των δεξαμενών νερού.

Μέγα πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού υπάρχει στα Βασιλικά Λέσβου. Ως αποτέλεσμα οι συνεχείς διακοπές υδροδότησης στο χωριό και μάλιστα εν μέσω καύσωνα, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις, και παράπονα την ώρα που αρκετοί συμπατριώτες μας, έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους.

Το πρόβλημα της υδροδότησης δεν ξεκίνησε τώρα και ταλανίζει τους κατοίκους του περισσότερο από ένα χρόνο. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Βασιλικών και τις εκκλήσεις για νέα γεώτρηση στην περιοχή το πρόβλημα παραμένει. 

Ως λύση στιγμής αφού μια νέα γεώτρηση απαιτεί χρονικό διάστημα, μελέτη αλλα και χρηματοδότηση ώστε  να τεθεί σε λειτουργία, εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε η πλήρωση της βασικής δεξαμενής με υδροφόρες.Για πρώτη φορά  υδροφόρες γεμίζουν τις δύο δεξαμενές των Βασιλικών για να υπάρχει νερό. 

Παράλληλα για να αποφευχθούν τεχνικά προβλήματα πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση ασύρματου εξοπλισμού, για να επικοινωνούν οι υπάρχουσες δεξαμενές με τη υπάρχουσα γεώτρηση για την  ύδρευση της κοινότητας.

Το σοβαρό ζήτημα αυτό παρακολουθεί από κοντά ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου και Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ, κύριος Γιώργος Αλλανης σε συνεργασία με την Πρόεδρο των Βασιλικών Μαρία Σοφού, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δωθεί λύση. 

Χρειάζεται από όλους  κατανόηση και προσοχή στην σπατάλη νερού.Ως γνωστόν η συνεχιζόμενη ανομβρία έχει προκαλέσει την λειψυδρία σε πολλές περιοχές όχι μόνο του νησιού, αλλά και σε πολλες περιοχές της Χώρας.

Σίμος Σοφός.