Δημοσίευμα σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης για την τουριστική κίνηση στη Λέσβο

 


Δημοσίευμα σε site της Τουρκίας καθώς και η μετάφραση του, που αφορά την τουριστική κίνηση από την χώρα αυτή.

ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΑΪΒΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Χιλιάδες παραθεριστές που ήθελαν να πάνε στο νησί της Λέσβου σχημάτισαν μεγάλες ουρές για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας στο Αϊβαλί.

Στην Τουρκία, βρισκόμαστε στην καρδιά των διακοπών και τα ελληνικά νησιά έχουν ζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, οι Τούρκοι που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά και όχι στην Τουρκία, έκαναν την διαδικασία για την έκδοση βίζας, η οποία ξεκίνησε ταυτόχρονα με την πιο ήπια περίοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα αν συγκρίνουμε με το παρελθόν.

Καθώς πυκνώνει η κίνηση που ξεκίνησε από το Γιορτή της θυσίας (Κουρμπάν Μπαϊραμ, δηλαδή κάτι σαν το Πάσχα) νέες εικόνες έρχονται από τα λιμάνια.

Ουρά στο Αϊβαλί για την Μυτιλήνη.

Οι παραθεριστές που έρχονται στο Αϊβαλί από διάφορες περιοχές της Τουρκίας για να επιβιβαστούν στο πλοίο για τη Λέσβο σχημάτισαν ουρές που αποτυπώθηκαν στην κάμερα.

Οι ουρές είναι αυτές για την έκδοση γρήγορης βίζας (σημ. Κουλαγίνη η φωτογραφία είναι από το Αϊβαλί και όχι από το Τελωνείο Μυτιλήνης).

Η γρήγορη βίζα αποφασίστηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο πλαίσιο της εφαρμογής που ισχύει για 10 ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα νησιά για διάστημα έως και μιας εβδομάδας καταβάλλοντας 60 ευρώ.

Η εφαρμογή ισχύει για τα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Λήμνο, Χίος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σαμοθράκη και Καστελλόριζο.

ΣΧΟΛΙΑ

1) Επισκέπτης:

Από εδώ πηγαίνεις στο ελληνικό νησί με ευρώ και τρως, πίνεις και κάνεις διακοπές φθηνότερα από την Τουρκία. Επιπλέον, καλύτερη ποιότητα !!!. Ο κόσμος δεν θέλει πια να πηγαίνει στους ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ που καταλαμβάνουν τις παραλίες εδώ και χρεώνουν 10 φορές πάνω !!!.

2) Επισκέπτης:

Τις τελευταίες διακοπές πήγα στη Λέσβο από το Αϊβαλί. Στο κέντρο έδωσα 80 ευρώ για ένα διαμέρισμα 2 + 1 (δωμάτια) όπου μπορούν να κοιμηθούν τουλάχιστον 4-5 άτομα. Χθες ήμουν στο Αϊβαλί. Πήγαμε σε ένα apart hotel, ζήτησα τιμή, μου είπαν 3 χιλιάδες τουρκικές λίρες το άτομο για 1+1 δωμάτιο (σημ 85 € το άτομο). Μάλωσα μαζί τους. Δεν τους έδωσα τα λεφτά. Πηγαίνεις να φας. Ακόμα χειρότερα. Το πρόβλημα είναι με τους καταστηματάρχες. Είναι ανήθικοι. Γύρισα στην Κωνσταντινούπολη.

3) ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΥΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΎΝ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΉ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΙΤΈΣ, ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ.

4) 1 Οι τιμές είναι ακριβές 2 Χαμηλό value for money 3 Ανομία, ασέβεια, απειθαρχία 4 Οι επιθετικοί ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων πουλάν τις υπηρεσίες τους 10 και 100 φορές απάνω.