Ρεκόρ με 17 βραβευμένες ακτές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου - Δείτε ποιές



Η Δυτική Λέσβος κατέρριψε φέτος κάθε ρεκόρ, με 17 παραλίες να βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία, σύμβολο ποιότητας.

Από τις αρχές Ιουλίου, ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει παραληφθεί και στις 24 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ανακοίνωσε επίσημα την προσθήκη έξι (6) νέων παραλιών στο πρόγραμμα, πέρα από τις 11 που ήδη διατηρούσαν τη Γαλάζια Σημαία.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, στελέχη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και κατά τόπους Πρόεδροι Κοινοτήτων, έδωσαν το παρόν κατά την τυπική εγκατάσταση των συμβόλων ποιότητας.

«Ξεκινήσαμε με οκτώ παραλίες πριν από 4,5 χρόνια και φτάσαμε σήμερα στις 17 που διαθέτουν την πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας. Κάνουμε το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τον κατεξοχήν τουριστικό μας Δήμο και φυσικά συνεχίζουμε με επιπλέον διεκδικήσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη κάλεσε τους δημότες να προστατεύσουν και να σεβαστούν πρώτα απ΄ όλα οι ίδιοι τις παραλίες.

«Τονίζω ξανά πως το πιο δύσκολο πάντα για τους Δήμους είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν τις Γαλάζιες Σημαίες κάθε χρόνο και εμείς όχι μόνο το καταφέρνουμε από την αρχή της θητείας μας, αλλά κάθε χρονιά προσθέτουμε και νέες. Μαζί με τους Προέδρους των κοινοτήτων και τους υπαλλήλους του Δήμου μας σήμερα ανεβάζουμε στις έξι νέες ακτές μας τη Γαλάζια Σημαία και καλούμε όλο τον κόσμο, τους δημότες και τους επισκέπτες μας να σεβαστούμε, να υποδείξουμε τα τυχόν προβλήματα μέσα στη σεζόν και να προστατεύσουμε τις βραβευμένες αλλά και όλες τις ακτές του Δήμου μας». Οι 11 + 6 Γαλάζιες Σημαίες:

  1. Άναξος
  2. Βατερα
  3. Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι
  4. Κάγια
  5. Μόλυβος
  6. Νυφίδα
  7. Πέτρα
  8. Σκ. Ερεσού
  9. Σκ. Καλλονής
  10. Σκ. Πολιχνίτου
  11. Μεντούσι Παρακοίλων
  12. Ταβάρι
  13. Σίγρι
  14. Βαθύ Κριτήρι
  15. Γαβαθάς
  16. Τσόνια
  17. Καλό Λιμάνι