Επανάσταση με Ρομπότ που σκέφτονται και ενεργούν μόνα τους (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η Figure είναι μια εταιρεία ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης. 

Το ρομπότ της Figure μπορεί να εκτελεί εργασίες και είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη "OpenAI" που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του. 

Η OpenAI και η Figure Robotics μόλις αποκάλυψαν τον πιο προηγμένο συνδυασμό ρομποτικής επιδεξιότητας, μάθησης, επικοινωνίας και άλλων, επιτρέποντας στις μηχανές να εμπλακούν σε πλήρεις συνομιλίες, να κατανοούν το περιβάλλον τους, να σχεδιάζουν εκ των προτέρων και να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες με ανθρώπινη ακρίβεια. 

Όλες οι ενέργειες που εκτελεί το ρομπότ σε αυτήν την επίδειξη είναι εκμάθησης και δεν ελέγχονται απομακρυσμένα από ανθρώπους. Το ρομπότ μπορεί να περιγράψει λεπτομερώς το περιβάλλον του, να ερμηνεύσει καθημερινές καταστάσεις και να εκτελέσει ενέργειες βασισμένες σε πολύπλοκες αιτήσεις από ανθρώπους. Το ρομπότ μπορεί όχι μόνο να ακούει και να απαντά, αλλά και να σχεδιάζει, να σκέφτεται και να εξηγεί λεκτικά τις σκέψεις του, παρόμοια με έναν ανθρώπινο συνεργάτη. 

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της OpenAI και της Figure Robotics στοχεύει στην ανάπτυξη επόμενης γενιάς μοντέλων AI ειδικά σχεδιασμένων για ανθρωποειδή ρομπότ.