Τροφές που αυξάνουν το επίπεδο ενέργειας στον οργανισμό μας (ΒΙΝΤΕΟ)


Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας στον οργανισμό μας. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες.

Φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, τα οποία όλα απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας. Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν τα βατόμουρα, τα μούρα, τα πορτοκάλια, το σπανάκι και το μπρόκολο.

Γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι διασπώνται αργά και παρέχουν σταθερή ροή ενέργειας. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α και C.

Βρώμη. Η βρώμη είναι μια άλλη καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να προάγουν την αίσθηση κορεσμού.

Αυγά. Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών. Είναι επίσης μια καλή πηγή χολίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου και των νεύρων.

Ξηροί καρποί και σπόροι. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων. Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους και τους σπόρους κολοκυθόσπορου.

Γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Είναι επίσης καλή πηγή προβιοτικών, τα οποία είναι καλά για την υγεία του εντέρου.

Μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και καφεΐνης. Η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και στη βελτίωση της εγρήγορσης.

Νερό. Το νερό είναι απαραίτητο για τη συνολική υγεία και ευεξία. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και έλλειψη ενέργειας.

Εκτός από την κατανάλωση υγιεινών τροφών, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. 

Αυτά περιλαμβάνουν.

ύπνος. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αποκατάσταση του σώματος και του εγκεφάλου. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Τακτική άσκηση. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ενέργειας και των επιπέδων αντοχής. Στόχος για τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Διαχείριση του άγχους. Το άγχος μπορεί να αποβεί πολύ στην ενέργειά σας. Βρείτε υγιείς τρόπους για να το διαχειριστείτε.




Tags