Βασιλικά - Εορτασμός Θεοφανίων - Η κοπή της Πίτας στο νέο κοινοτικό κτίριο κόσμημα - Η νέα Κοινοτάρχης & τα κεράσματα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)


Ανήμερα των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Εορτασμός της ημέρα των Φωτών, στα όμορφα Βασιλικά της Λέσβου. Παρουσία αρκετού κόσμου απο νωρίς στην Εκκλησία εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια, γνωστά και ως Επιφάνια ή Φώτα, μια μεγάλη εορτή  η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα.

"Ως γνωστον η γιορτή των Θεοφανίων τιμά τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Κατά τη Βάπτιση, του Υιού του Θεού,  φανερώθηκε το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεράς."




Ακολούθως μετα το περας της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε για πρωτη φορά στο νέο Κοινοτικό κατάστημα των Βασιλικών η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας απο την νέα κοινοτάρχη την κυρία Μαρία Σοφού, παρουσία του Αντιδημάρχου κυρίου Αλεξίου, της Κυρίας Ασανούλας Γιαννή Κοκκινέλη & του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αριστείδη Χατζηκομνηνού, του Προέδρου του Συλλόγου Βασιλικιωτών Απόστολου Μιχαλάκη, μέλη του Δ.Σ και πολλούς κατοικους του χωριού. 




Ο Νέα Πρόεδρος αφου ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, ευχαρίστησε τους συγχωριανούς της που την εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, και τους διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό του τόπου. Αμέσως μετα χαιρετισμό & ευχές απεύθυναν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στους παρευρικόμενους, με πολλά γλυκά, ποτά και αναψυκτικά, προσφορά της Νέας Προεδρου των Βασιλικών.

Το Lesvostv.gr ηταν παρών και κάλυψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις εορταστικές εκδηλώσεις με τον αρχισυντάκτη του κύριο Σίμο Σοφό.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ