Δημιουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας εγκεφαλικών, στο Βοστάνειο νοσοκομείο


Δημιουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας εγκεφαλικών, μία από τις 19 συνολικά μονάδες που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα θα γίνει στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Λέσβου, οπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου κύριος Γιώργος Καμπούρης.

Η μονάδα αυτή θα αποτελέσει πυλώνα βελτίωσης της διαχείρισης των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο, από το προνοσοκομειακό στάδιο μέχρι την επανένταξή τους στην κοινωνία.


Η δημιουργία της μονάδας αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, με στόχο την παροχή του βέλτιστου επιπέδου φροντίδας και αποκατάστασης στους κατοίκους της Λέσβου.


Η μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκεφαλικών είναι μια εξειδικευμένη μονάδα που παρέχει άμεση και ολοκληρωμένη φροντίδα σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο. Η μονάδα αυτή θα διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο, από την οξεία φάση της νόσου μέχρι την αποκατάσταση.


Η δημιουργία της μονάδας αυξημένης φροντίδας εγκεφαλικών στο Βοστάνειο νοσοκομείο αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την υγεία των κατοίκων του νησιού. Η μονάδα αυτή θα προσφέρει στους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο πρόσβαση σε εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα, με στόχο την βελτίωση της έκβασης της νόσου και την αποκατάσταση των ασθενών.

Tags