Εκδήλωση με θέμα "Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού" στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης



Στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εκδήλωση με θέμα "Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού". Η ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ενημέρωσαν το κοινό για τα συμπτώματα, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η εκδήλωση ήταν μια επιτυχία και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό γυναικών. Οι διοργανωτές ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλάμβανε:

  • Ομιλία του Διευθυντή Χειρουργικής του νοσοκομείου, κ. Κούσκου Ευστρατίου, για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
  • Ομιλία του Επιμελητή Α' Παθολογικής Ογκολογίας του νοσοκομείου, κ. Νικολαΐδη Ηλία, για τα συμπτώματα και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
  • Ομιλία της Επικουρικής Ιατρού Μαιευτήρα - Γυναικολόγου του νοσοκομείου, κα Δαμασκηνής Πολυχρόνης, για τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.
  • Ομιλία της Ειδικευόμενης Ιατρού ειδικότητας Ψυχιατρικής του νοσοκομείου, κα Παναγιώτα Τσιρεπλή, για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο του μαστού.
  • Βιωματική ομιλία από μια ασθενή που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.



Ο διοικητής του Νοσοκομείου κύριος Γιώργος Καμπούρης ανέφερε μεταξύ των άλλων: 

"Ευχαριστώ όλες και όλους που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την παραπάνω εκδήλωση!
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση και αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού του Νησιού μας για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες."

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις από το κοινό.

Tags