Τράπεζα αίματος του Συλλόγου Βασιλικιωτών Λέσβου - Είναι πλέον γεγονός

Ο Σύλλογος Βασιλικιωτών Λέσβου αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των κατοίκων του όμορφου χωριού που δεσπόζει πάνω απο τον Κόλπο της Καλονής, προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική κοινωνική ενέργεια. Συγκεκριμένα δημιούργησε την δική του τράπεζα αίματος, με διακριτικούς αιμοδότες και σημαντική υποστήριξη από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Δέκα φίλοι του Συλλόγου προσέφεραν το αίμα τους ως ένδειξη αγάπης προς τους συνανθρώπους τους στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν νοσοκομείου Μυτιλήνης που βρέθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο των Βασιλικών. Τέσσερις  εθελοντές που προσήλθαν για αιμοδοσία, δυστυχώς δεν κρίθηκαν κατάλληλοι. Οπως εγινε γνωστό Πέντε ακόμη πρόκειται να δώσουν το αίμα τους στην τράπεζα αίματος του Συλλόγου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ευχαριστίες απευθύνονται στη Διευθύντρια της μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Τσιρώνη Ευφροσύνη, και το πλήρωμα της κινητής μονάδας αιμοδοσίας για την επιτυχημένη αιμοληψία.

Επίσης, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Καμπούρη Γεώργιο, για τη βοήθεια που παρείχε.

Τον επόμενο χρόνο, προγραμματίζεται η διοργάνωση παρόμοιας εκδήλωσης στις αρχές Αυγούστου με τον στόχο να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των αιμοδοτών.

Tags