(44) Δασικές Πυρκαγιές, συλλήψεις και πρόστιμα και μυαλό κάποιοι δεν βάζουν

 


(44) Δασικές Πυρκαγιές, συλλήψεις και πρόστιμα και μυαλό κάποιοι δεν βάζουν .. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό σώμα από Ώρας 18:00/31-07-2023 έως Ώρας /18:00/01-08-2023  εκδηλώθηκαν 44 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στις μεγαλύτερες απο αυτές η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

Oριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Δρυόφυτο Άρτας. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δυο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησε ένα (1) ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής, όπου επιχειρούν 19 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου  τμήματος και  επτά (7) οχήματα, ενώ επιχείρησε ένα (1) ελικόπτερο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Την ωρα που ο Υπουργός κος Κικίλιας εξαγγέλει βαριά πρόστιμα για οσους προκαλούν πυρκαγιά είχαμε συλλήψεις για πυρκαγιές απο πρόθεση και απο αμέλεια, και ποιό συγκεκριμένα : 

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση σε κάδους απορριμμάτων, καθώς και σε ξηρά χόρτα, στη θέση «Πλάκα» Δηλεσίου, του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε  από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Σταυρού, σε άνδρα, για πρόκληση πυρκαγιάς σε φυλλώματα σε υπαίθριο χώρο, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Ροδολίβους, σε άνδρα, για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στη Δ.Κ. Νέας Μπάφρας, του δήμου Αμφίπολης, Σερρών.